Home
Nieuws
Open plaatsen
Activiteiten
Evenementen
Verenigingen & Locaties
Toernooien
Registratie
FAQ
Contact
Mijn menu

Spotlight

  • Babolat
  • Het laatste nieuws
    hier geserveerd...
 

 
Afbeelding van Alphense jeugdwintercompetitie groeit uit naar grootste competitie van Nederland
 

Alphense jeugdwintercompetitie groeit uit naar grootste competitie van Nederland

door Marco Smit op 24 september 2017 17:03
De vijfendertigste editie van de jaarlijkse jeugdwintercompetitie in Alphen aan den Rijn zal komende winter verder uitgroeien naar ’s lands grootste jeugdcompetitie. Het fuseren van twee jeugdcompetities in de regio Leiden ligt hier aan ten grondslag. Dit resulteert in een jeugdcompetitie met ruim 400 jeugdige spelers, die komende wintermaanden vele wedstrijden tegen elkaar zullen spelen.

IM Tennis wordt de nieuwe organisator van de TennisDirect jeugdcompetitie in Alphen aan den Rijn. De Leidse trainers Onno Guinau, Irfan Aytug en Gertjan Anker streven vanaf 7 oktober naar vele wedstrijdjes op gelijk niveau tussen de jeugdige spelers uit de regio en zelfs van ver daarbuiten.

Anker: “We zijn blij dat we de kans krijgen om met deze competitie vele jeugdige talenten tegen elkaar te laten spelen. Talenten maken elkaar beter; dat geldt voor de momenten van sparring tijdens de trainingen en vooral op momenten dat spelers veelvuldig de degens met elkaar kruisen op de baan”.

Inschrijving geopend tot en met 1 oktober

De inschrijving voor de competitie blijft geopend tot en met 1 oktober. Het samengaan van twee competities vraagt enige organisatie, waardoor de competitie een week later aanvangt. Guinau: “De jeugd van de ruim dertig verenigingen binnen onze organisatie IM Tennis, bieden we graag dit podium. We kennen vrijwel elke speler. Spelers en hun ouders zullen ons daarom ook veelvuldig langs de banen zien komende winter, zowel in Alphen als in Warmond”.

35 jaar lang toppers over de vloer

Tenniscentrum Nieuwe Sloot is er trots op al sinds 1982 gastheer te mogen zijn van deze mooie competitie.

Manager Dave Kok: “Na jarenlange succesvolle organisatie door ArJan Wille, waren we afgelopen jaar zelf toernooiorganisator. Het was heel leuk werk en een dankbare taak bovendien. Maar deze drie Leidse trainers hebben tijdens de vele zomerse toernooien bijna dagelijks contact met vele spelers en ouders en kennen bovendien het niveau van elke speler als geen ander. We kijken uit naar het nieuwe winterseizoen.” Met de komst van een academy naar Nieuwe Sloot per 2014, werden 6 tapijt indoorbanen omgetoverd naar Plexipave hardcourt banen, zoals deze ook bij de Australian Open liggen. Hiermee vergrootte het centrum de aantrekkingskracht voor de betere spelers.

Inschrijven voor de TennisDirect wintercompetitie Alphen kan nog tot en met zondag 1 oktober via de website van toernooi.nl. Voor vragen kan men zich voorlopig wenden tot wintercompetitie@imtennis.nl Gerben zal voorlopig alle mail blijven beantwoorden en Femke, Laura, Fleur en Bjorn blijven de bekende gezichten langs de banen.