Home
Nieuws
Open plaatsen
Activiteiten
Evenementen
Verenigingen & Locaties
Toernooien
Registratie
FAQ
Contact
Mijn menu

Spotlight

  • Het laatste nieuws
    hier geserveerd...
  • Babolat
 

 
 

MATCH Tennis Trainers Nieuwsbrief januari 2015

Leraren uitje januari 2015 
Nieuwsbrief slecht leesbaar? Klik HIER voor de online versie.
https://spheres.crowfile.com/matchtennis/content/image/bg_header2.png);font-family: Helvetica;font-size: 36px;font-weight: bold;">
     

 
 
Trainers uitje 4-1-2015
Beach Tennis

Op zaterdag 4 januari 2015 hebben wij het Beachtennis uitje gedaan bij de Beach in Aalsmeer. Voor alle aanwezige trainers, stond er een leuk nieuwjaarsgeschenk klaar. De eerst volgende MATCH leraren bijeenkomst is op zaterdag 28 maart 2015 van 14:00 tot 17:00 uur.

 
 


 
 
 
MATCH Tennis Academy
Herke Sombroek versterkt MTA

Herke Sombroek zal per 1 april MATCH Tennis Academy komen versterken. Herke was voorheen hoofdtrainer bij TV Nieuw-Vennep en is ook werkzaam geweest voor de KNLTB als tennis- en conditietrainer. Hij heeft veel ervaring met het opleiden van jeugdspelers tot nationaal en internationaal niveau en hij heeft meerdere district- en regio kampioenen opgeleid. Tevens is hij onder andere privé-coach van de Nederlands kampioen t/m 12 jaar bij de meisjes. Herke is KNLTB A, B en C gediplomeerd en heeft ook de Tenniskids 1, 2 en 3 applicaties gevolgd.

MATCH Tennis Academy kijkt uit naar de samenwerking met Herke en wenst hem heel veel plezier en succes!

APPS

De meeste van jullie zullen vast wel een aantal tennis gerelateerde apps op je telefoon hebben staan. Apps zoals MijnKNLTB, ATP/WTA Live en misschien ook wel de apps van Wimbledon, Roland Garros, etc. Bij deze wil ik graag een aantal leuke, handige en leerzame apps met jullie delen.

USTA.TV: app van de USTA, de Amerikaanse tennisbond. Je kunt er video's bekijken over 10 & Under tennis, maar ook slowmotion clips van de professionals en andere oefenvormpjes.

Tennis Australia Technique: app van Tennis Australia, de Australische tennisbond. Leuke filmpjes over Rood, Oranje, Groen en Geel. Je kunt er ook zelf (slowmotion)video's mee maken.

Resultina: app waarbij je alle uitslagen (en ranglijsten) kunt checken van ITF Futures, ATP Challengers en de ATP/WTA Tour. Ook de uitslagen van de ITF jeugdtoernooien kun je hierop vinden.

2 B Fast: app waarbij je de snelheid en het reactievermogen van je leerlingen kunt testen. Makkelijk te hanteren en erg uitdagend!

Verder wil ik jullie ook nog even attent maken op de MATCH Tennis Academy Facebook pagina. Door deze pagina te liken blijven jullie op de hoogte van alle zaken rondom MTA. Behalve nieuws plaats ik ook wel eens filmpjes van oefenvormpjes, dus wellicht leuk om in de gaten te houden.

http://www.facebook.com/matchtennisacademy

Stef van der Wilk kwam een interessant plaatje over de service. Stef heeft net zijn A licentie behaald. Gefeliciteerd Stef! Hij is daarom veel met dit soort dingen bezig geweest. Goed om dit soort zaken met elkaar te delen. Ook had hij nog een interessant youtube filmpje over de vergelijking van ATP en WTA forehands. Veel kijkplezier!
Met sportieve groet,

Tim de Rooij,
MATCH Tennis Academy

 
 
 
  https://spheres.crowfile.com/matchtennis/content/image/MATCH Vlag-10.jpg" width="200" height="301" border="0" alt="" />  
Inschrijven zomer 2015
Tennislessen

Ondanks dat we nog druk bezig zijn met de winter tennislessen, komt ook de zomer er alweer aan. De inschrijvingen hiervoor zijn inmiddels alweer geopend. Attendeer je leerlingen hierop. Hoe eerder zij zich inschrijven, hoe makkelijker het is om een passende indeling te maken.

Proeflessen
Uiteraard is dit een perfect moment voor proeflessen. Probeer een paar groepen te creeëren met mensen die tennis willen proberen. Bij veel clubs is het mogelijk om zonder lidmaatschap 5 proeflessen te volgen. Als je daarmee start in februari, kun je deze mensen wellicht in de zomer doortrekken. Informeer naar de mogelijkheden op jouw club.

Competitie trainingen
Veel trainers bieden dit al aan bij hun leerlingen. De voorjaarscompetitie begint dit jaar al op 4 april. Zorg dat jouw leerlingen hier klaar voor zijn. Dit is een speciale doelgroep die normaal geen lessen volgt. Neem contact op met de teamcaptains van de competitie teams en vraag of zij competitie training willen volgen.

Open plekken
Ook zijn er nog altijd veel open plekken op verschillende verenigingen. Kijk of je leerlingen hebt die in de zomer wel trainen en in de winter niet. Neem contact met ze op en vraag of zij alsnog willen instromen. Check de site voor jouw open plekken.

 
 
 
   
'De Bal'
Roderick Schoo

Mijn naam is Roderick Schoo en woon samen met mijn vriendin Nina en katje Boots in Roelofarendsveen.

Mijn kennismaking met tennis was al op jonge leeftijd, omdat mijn ouders competitie tenniste op TC Rijpwetering.
Op deze vereniging ben ik begonnen met uren lang in het hok ballen tegen de muur te slaan.
Mijn jeugd idool binnen het tennis was ``pistol`` Pete Sampras. Verder speelde voetbal een erg grote rol in mijn jeugd.
Vanaf mijn 16e ben ik lid geworden van Tv Alkemade en combineerde dit met voetbal.
Tot mijn 22e heb ik op selectie niveau gevoetbald bij sv Alkmania te Oude Wetering.

Opleiding:
Sinds dat ik op de middelbare school zat wist ik al dat sport-leraar wilde worden.
Eerst heb ik mijn Mavo- D diploma behaald om vervolgens het Sport en Bewegen diploma te behalen.
Dit heb ik gevolgd op het Mondriaan College te Delft. Mijn specialisaties zijn Sport stimulering, Tennis-,loop-,conditie- en hersteltrainer.
Tijdens deze opleiding ben ik bij Toleo belandt voor stage bij Marco Smit en kreeg na het behalen van m`n A-licentie een baan aangeboden.
Dit is van Toleo overgegaan in een samenwerking met Tennisschool Carel de Bruijn en dit werd MATCH Tennis.
In 2014 heb ik mijn Tennisleraar B-licentie behaald.

Clubs:
Op de volgende verenigingen ben ik te vinden voor mijn werkzaamheden.
-Tv Woubrugge
-Tc Langeraar
-ZTC
-Dekker Warmond
-De Oostwal Sint Pancras (Rolstoeltennis)
-Afgelopen zomer ook op Tv Alkemade.

Sport:
Zelf speel ik voorjaarscompetitie bij Tv Woubrugge in een Mix-team op zondag. Dit doe ik met erg veel plezier.
Naast het tennissen heb ik nog meer hobby`s.
Windsurfen is een erg grote passie naast het tennissen en ben dan ook regelmatig te vinden op het Braassemermeer.
Daarnaast zit ik ook nog regelmatig op de racefiets en in de winterperiode doe ik vaak aan hardlopen.

Voor de volgende ``de bal`` volleer ik de bal op de voeten van Erwin Kester.
 

 
 
 
 
 
dinsdag 10 februari 2015
Bezoek ABN AMRO Toernooi

Neem jouw leerlingen mee op dinsdagavond 10 februari 2015 naar het ABN AMRO Toernooi. We vertrekken om 18:00 uur vanaf een locatie bij jou in de buurt en rond 23:00 uur ben je weer terug. Ophaalplaatsen: Regio midden, Dekker Warmond, Regio Noord Victorie Plaza en Regio Rotterdam Topspin Centre. Al je leerlingen mogen mee, maar zij moeten zich wel even inschrijven. Uiteraard kun jij ook mee als begeleider. De kaart is voor jou gratis. Ook even opgeven bij Ronald.Lammens@matchtennis.nl. Voor de deelnemers kost dit € 38,- per persoon. Als jij mee gaat als begeleider, is het voor jou gratis. Vraag er naar in je lessen! Check de site voor meer info.

/click/?url=http%3A%2F%2Fwww.matchtennis.nl%2Fartikel%2Ftoptennis-in-nederland-bekijken-ga-met-ons-op-bezoek-bij-1-van-de-toernooien&ref=%2Fpagina%2F%3F29132

 
 

 
 Onze Partners:

 TENNISREIZEN - KAMPEN - WEEKENDEN

 
ONLINE TENNIS SHOPPERSOONLIJKE ONTWIKKELING - SPORTBEGELEIDINGCopyright © *2015* All rights reserved.