Home
Nieuws
Open plaatsen
Activiteiten
Evenementen
Verenigingen & Locaties
Toernooien
Registratie
FAQ
Contact
Mijn menu

Spotlight

  • Het laatste nieuws
    hier geserveerd...
  • Babolat
 

 
 

MATCH Leraren bijeenkomst 28 maart 2015

 
Nieuwsbrief slecht leesbaar? Klik HIER voor de online versie.
https://spheres.crowfile.com/matchtennis/content/image/bg_header2.png);font-family: Helvetica;font-size: 36px;font-weight: bold;">
   https://spheres.crowfile.com/matchtennis/content/image/Lerarenbijeenkosmt 28 maart-10.jpg" width="600" height="344" border="0" alt="" />  

 
 
Zaterdag 28 maart 2015
MATCH Leraren bijeenkomst

Op zaterdag 28 maart 2015 zal tussen 14:00 en 17:00 uur de MATCH Leraren bijeenkomst plaats vinden bij Dekker in Warmond. Na het gezellige beachtennis uitje (zie foto's) nu iets serieuzer. Een nieuwe opzet. We beginnen met een uur gezamelijke theorie, dan koffie/thee/limonade gevolgd door twee workshops van ieder een half uur die je zelf kunt kiezen. Hieronder lees je welke workshops je kunt kiezen. Geef voor 25 maart per mail bij Mario aan welke workshops jij wilt volgen. mario@bandanasports.nl

 
 


 
 
 
Workshops
MATCH Leraren bijeenkomst

Welke 2 workshops wil jij volgen? Iedere workshop duurt een half uur. Lees hieronder de informatie en geef je op voor woensdag 25 maart 2015 via mario@bandanasports.nl

1. OMGAAN MET AD/HD en Autisme (José Kocken)

Iedereen herkent het wel.. je hebt een leuke groep kinderen, maar er zit er ééntje bij die veel aandacht vraagt en niet luistert naar de instructies. Vaak laten deze kinderen niet alleen (gedrags)problemen op sport, die zij beoefenen zien, maar ook bijvoorbeeld thuis en op school. Dit kan veel verschillende oorzaken hebben, maar bij een aantal is er bijvoorbeeld sprake van ADHD, Autisme of een andere stoornis. Vanuit mijn psychologie achtergrond zal ik in deze workshop kort iets vertellen over wat is ADHD/ Autisme, welk gedrag laat het kind zien en wat kan een trainer doen om een kind te ondersteunen en hier op een goede manier mee om te gaan.
Mocht je op dit moment alvast een vraag hebben of iets meer willen weten over een bepaald probleem, dan graag van tevoren even mailen, zodat ik dit kan voorbereiden en een beeld krijg van en tegemoet kan komen aan de vragen die er liggen.

2. WAT IS NLP? (Eline Wierstra)

NLP gaat over het ontdekken 'hoe' jij de dingen doet die je doet en hoe je (indien gewenst) deze kunt veranderen. Hoe reageer jij (communicatie en gedrag) op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? Wanneer je NLP toepast, word je je bewust van je waarnemingen, gedachte-patronen en gedrag, zodat je waar nodig blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken en tot betere resultaten kunt komen. Dit kun je inzetten voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en uiteraard ook binnen je beroep als tennistrainer. In deze korte kennismaking met NLP ga je ervaren hoe je informatie verwerkt in je brein en zo tot gedrag/communicatie komt. Denk aan vragen als:

• Waarom komt je boodschap soms niet duidelijk over?
• Waar heeft dat mee te maken en wat kun je daaraan veranderen?
• Hoe hebben gedachten invloed op je stemming

3. KWALITEIT VERHOGEN TIJDENS HET INSPELEN

MATCH Tennis Academy trainers Tim de Rooij en Herke Sombroek geven een workshop op de baan met als thema 'Kwaliteit verhogen tijdens het inspelen". Tim en Herke zullen een aantal uitdagende oefenvormpjes met ons delen. 

4. RACKETS TESTEN TENNIS DIRECT

Gewoon lekker een half uurtje ballen? Ook dat kan. Tennis Direct stelt een testpakket voor ons samen. Je kunt verschillende rackets uitproberen op de baan. 

Geef je op voor de twee workshops die jij wilt volgen door een mail te sturen naar mario@bandanasports.nl

Er zal ook weer een groepsfoto gemaakt worden. Doe dus je MATCH kleding aan!
 

 
 
 
   
MATCH Tennis Academy
Herke Sombroek versterkt MTA

Herke Sombroek zal per 1 april MATCH Tennis Academy komen versterken. Herke was voorheen hoofdtrainer bij TV Nieuw-Vennep en is ook werkzaam geweest voor de KNLTB als tennis- en conditietrainer. Hij heeft veel ervaring met het opleiden van jeugdspelers tot nationaal en internationaal niveau en hij heeft meerdere district- en regio kampioenen opgeleid. Tevens is hij onder andere privé-coach van de Nederlands kampioen t/m 12 jaar bij de meisjes. Herke is KNLTB A, B en C gediplomeerd en heeft ook de Tenniskids 1, 2 en 3 applicaties gevolgd.

MATCH Tennis Academy kijkt uit naar de samenwerking met Herke en wenst hem heel veel plezier en succes!

APPS

De meeste van jullie zullen vast wel een aantal tennis gerelateerde apps op je telefoon hebben staan. Apps zoals MijnKNLTB, ATP/WTA Live en misschien ook wel de apps van Wimbledon, Roland Garros, etc. Bij deze wil ik graag een aantal leuke, handige en leerzame apps met jullie delen.

USTA.TV: app van de USTA, de Amerikaanse tennisbond. Je kunt er video's bekijken over 10 & Under tennis, maar ook slowmotion clips van de professionals en andere oefenvormpjes.

Tennis Australia Technique: app van Tennis Australia, de Australische tennisbond. Leuke filmpjes over Rood, Oranje, Groen en Geel. Je kunt er ook zelf (slowmotion)video's mee maken.

Resultina: app waarbij je alle uitslagen (en ranglijsten) kunt checken van ITF Futures, ATP Challengers en de ATP/WTA Tour. Ook de uitslagen van de ITF jeugdtoernooien kun je hierop vinden.

2 B Fast: app waarbij je de snelheid en het reactievermogen van je leerlingen kunt testen. Makkelijk te hanteren en erg uitdagend!

Verder wil ik jullie ook nog even attent maken op de MATCH Tennis Academy Facebook pagina. Door deze pagina te liken blijven jullie op de hoogte van alle zaken rondom MTA. Behalve nieuws plaats ik ook wel eens filmpjes van oefenvormpjes, dus wellicht leuk om in de gaten te houden.

http://www.facebook.com/matchtennisacademy

Stef van der Wilk kwam een interessant plaatje over de service. Stef heeft net zijn A licentie behaald. Gefeliciteerd Stef! Hij is daarom veel met dit soort dingen bezig geweest. Goed om dit soort zaken met elkaar te delen. Ook had hij nog een interessant youtube filmpje over de vergelijking van ATP en WTA forehands. Veel kijkplezier!
Met sportieve groet,

Tim de Rooij,
MATCH Tennis Academy

 
 
 
   
'De Bal'
Roderick Schoo

Mijn naam is Roderick Schoo en woon samen met mijn vriendin Nina en katje Boots in Roelofarendsveen.

Mijn kennismaking met tennis was al op jonge leeftijd, omdat mijn ouders competitie tennisten op TC Rijpwetering.
Op deze vereniging ben ik begonnen met uren lang in het hok ballen tegen de muur te slaan.
Mijn jeugd idool binnen het tennis was ``pistol`` Pete Sampras. Verder speelde voetbal een erg grote rol in mijn jeugd.
Vanaf mijn 16e ben ik lid geworden van Tv Alkemade en combineerde dit met voetbal.
Tot mijn 22e heb ik op selectie niveau gevoetbald bij sv Alkmania te Oude Wetering.

Opleiding:
Sinds dat ik op de middelbare school zat wist ik al dat sport-leraar wilde worden.
Eerst heb ik mijn Mavo- D diploma behaald om vervolgens het Sport en Bewegen diploma te behalen.
Dit heb ik gevolgd op het Mondriaan College te Delft. Mijn specialisaties zijn Sport stimulering, Tennis-,loop-,conditie- en hersteltrainer.
Tijdens deze opleiding ben ik bij Toleo belandt voor stage bij Marco Smit en kreeg na het behalen van m`n A-licentie een baan aangeboden.
Dit is van Toleo overgegaan in een samenwerking met Tennisschool Carel de Bruijn en dit werd MATCH Tennis.
In 2014 heb ik mijn Tennisleraar B-licentie behaald.

Clubs:
Op de volgende verenigingen ben ik te vinden voor mijn werkzaamheden.
-Tv Woubrugge
-Tc Langeraar
-ZTC
-Dekker Warmond
-De Oostwal Sint Pancras (Rolstoeltennis)
-Afgelopen zomer ook op Tv Alkemade.

Sport:
Zelf speel ik voorjaarscompetitie bij Tv Woubrugge in een Mix-team op zondag. Dit doe ik met erg veel plezier.
Naast het tennissen heb ik nog meer hobby`s.
Windsurfen is een erg grote passie naast het tennissen en ben dan ook regelmatig te vinden op het Braassemermeer.
Daarnaast zit ik ook nog regelmatig op de racefiets en in de winterperiode doe ik vaak aan hardlopen.

Voor de volgende ``de bal`` volleer ik de bal op de voeten van Erwin Kester.
 

 
 
 
 
 
MATCH Lerarenbijeenkomst
MATERIALEN

Heb jij nog materialen nodig voor de zomer op jouw club? Denk aan ballen, ballenmanden, pionnen of kleding. Geef dit voor woensdag 26 maart op bij Ronald. Hij kan dit waarschijnlijk dan voor de bijeenkomst voor jou klaar leggen.

Mail naar: Ronald.Lammens@matchtennis.nl
 
 

 
 Onze Partners:

 TENNISREIZEN - KAMPEN - WEEKENDEN

 
ONLINE TENNIS SHOP


Copyright © *2015* All rights reserved.