Home
Nieuws
Open plaatsen
Activiteiten
Evenementen
Verenigingen & Locaties
Toernooien
Registratie
FAQ
Contact
Mijn menu

Spotlight

  • Het laatste nieuws
    hier geserveerd...
  • Babolat
 

 
 

MATCH Leraren Nieuwsbrief mei 2015

 
Nieuwsbrief slecht leesbaar? Klik HIER voor de online versie.
https://spheres.crowfile.com/matchtennis/content/image/bg_header2.png);font-family: Helvetica;font-size: 36px;font-weight: bold;">
     

 
 
MATCH Leraren bijeenkomst

De MATCH Leraren bijeenkomst op zaterdag 28 maart 2015 werd met 20 deelnemers goed bezocht. Na het noodzakelijke uurtje theorie werden de workshops van Eline (mentaal), Jose (AD/HD) en Tim (actief inspelen) heel goed ontvangen. De volgende leraren bijeenkomst is bij Ronald van der Horst bij TV de Hout tijdens het Future Toernooi op zondag 14 juni 2015. Met Kees Koppelaar (Voetenwerk bij Tennis), Richard van Looij (Splitstep en blessures), Pons Jan Vermeer (Tennis en slapen) en Martin van der Bruggen (Coach Kiki Bertens). Wil je mee doen, geef je dan op door een mail te sturen naar mario@bandanasports.nl.

 
 


 
 
 
MTA goes international

Herke en Tim van MATCH Tennis Academy hebben er een aantal internationale trips opzitten. Tim is sinds eind vorig jaar de privé-coach van Takanyi Garanganga uit Zimbabwe. Takanyi staat rond nummer 300 van de wereld (ATP) en reist de hele wereld over. Tim heeft hem begeleid tijdens het ITF Futures $15.000 in Lomé, Togo en tijdens de Davis Cup in Harare, Zimbabwe waar ze het tegen Bosnië en Herzegovina opnamen. Behalve het verzorgen van de trainingen van het Davis Cup team heeft Tim ook een heel aantal trainingssessies aan de beste jeugd van Zimbabwe gegeven en een aantal workshops aan de plaatselijke trainers.

Herke traint de regerend Nederlands kampioene t/m 12 jaar, Kim Hansen, en is samen met Kim en een drietal andere meiden naar Nottingham, Engeland geweest om het Tennis Europe U14 toernooi te begeleiden. Best bijzonder dat Herke het vertrouwen kreeg van andere Academies om met hun speelsters te werken.

Voor meer nieuws betreffende MATCH Tennis Academy zie de Facebook pagina en like ons even :)

https://www.facebook.com/matchtennisacademy


 
 
 
   
OPEN PLEKKEN IN LESGROEPEN

Ook voor deze ronde zijn er nog veel open plekken in verschillende les groepen. Via de onderstaande link kun je zien waar de open plekken zijn. Kijk met collega's of je deze plekken kunt opvullen. Pak de ledenlijst erbij en bel mensen waarvan jij denkt dat zij op die plek passen. Op dit moment kosten deze open plaatsen de tennisschool veel geld.

/click/?url=http%3A%2F%2Fwww.matchtennis.nl%2Fartikel%2Fnog-op-zoek-naar-tennisles-deze-lesronde-bekijk-dan-hier-welke-plekken-er-zijn&ref=%2Fpagina%2F%3F30569

 
 
 
   
'De Bal'
Mario de Blanken

Roderick heeft de vorige bal op de voeten van Erwin gevolleerd. Erwin had toch wat moeite om deze lastige volley te verwerken en komt hier in de volgende nieuwsbrief op terug. Om toch iets in deze rubriek te hebben, wil ik wel wat vertellen over mijn ervaringen bij Topcoach Dennis Schenk op Mallorca.

De gehele maand februari 2015 ben ik te gast geweest bij Dennis Schenk op Mallorca. Dennis is de oud coach van Robin Haase en heeft gewerkt met alle top spelers van deze tijd. Hij woont nu al weer een tijdje op Mallorca en werkt samen met Hernan Martinez op de Santa Ponca Country Club. Er komen regelmatig spelers vanuit Nederland om bij Dennis te trainen en toernooien te spelen. Zo ook in de maand februari waar wij samenwerkten met Moos Spoorke, Gijs Bunsma, Rick Staal, Roos van der Zwaan, Inger van Dijkman en Nikki Luttikhuis. Zij speelden Future toernooien in Paguera en Palmanova. Het laatste tennispark is van oud speler Guillermo Vilas. Ik assisteerde Dennis bij de trainingen in Santa Ponca en met de wedstrijden tijdens de Future toernooien. 

Dennis is een ontzettende tennisgek. Hij weet alles en kent iedereen. Daarnaast is het een hele goede leermeester. Ik heb veel van hem geleerd. Daarnaast heb ik Dennis en Hernan wat kunnen leren over Tenniskids. Dat wordt nog helemaal niet gebruikt op Mallorca. Overigens viel de temperatuur zwaar tegen. Als je denkt dat ik daar lekker op het strand heb gelegen dan heb je het fout. Het werd niet warmer dan 10 graden en de meeste tijd heb ik met jas aan, muts op en handschoenen aan wedstrijden gecoacht.

Het is mij opgevallen dat vooral de techniek van de speler waar wij mee samenwerkten heel goed verzorgt is. Mentaal valt er hier en daar nog wel veel winst te boeken. Geen van alle spelers had een plan B. Het viel mij daarom ook op dat de spelers naast de wedstrijden met name met hun telefoon bezig waren. Er werd niets gelezen over tennis. Als je van tennis je beroep wilt maken, zul je er in mijn ogen ook voor moeten studeren. Zoals wij ook allemaal hebben gedaan om tennisleraar te worden.

Volgende keer "de bal" van Erwin!
 

 
 
 Onze Partners:

 TENNISREIZEN - KAMPEN - WEEKENDEN

 
ONLINE TENNIS SHOP


Copyright © *2015* All rights reserved.