Home
Nieuws
Open plaatsen
Activiteiten
Evenementen
Verenigingen & Locaties
Toernooien
Registratie
FAQ
Contact
Mijn menu

Spotlight

  • Babolat
  • Het laatste nieuws
    hier geserveerd...
 

 
 

MATCH Leraren Nieuwsbrief oktober 2015

Wintertraining 
Nieuwsbrief slecht leesbaar? Klik HIER voor de online versie.
https://spheres.crowfile.com/matchtennis/content/image/bg_header2.png);font-family: Helvetica;font-size: 36px;font-weight: bold;">
     

 
 
 
Open plekken Wintertraining

Op alle locaties zijn de wintertrainingen begonnen. Her en der zijn er nog wat open plekken. Neem deze door en kijk wie er op deze plekken passen. Het is vaak ook mogelijk om bij een ander park in te stromen. Klik hier onder voor de mogelijkheden per locatie.

 
 


 
 
 
DATA VOOR DE AGENDA

Ten eerste natuurlijk de 'fun' MATCH Lerarenbijeenkomst op zaterdag 14 november 2015 van 14:00 tot 17:00 uur. Deze zal gaan plaatsvinden in de regio Alkmaar. Dus dit keer hoeven Maarten, Robin, Jose, Marjolein, Inge, Ronald en Ivo niet zo ver te rijden. Stuur een mail of app om te laten weten of je erbij kunt zijn naar: mario@bandanasports.nl of 06-50401266.

KNLTB Jaarcongres 28-11-2015
Dit is een aanrader voor jou en je club. Ga zeker naar dit gratis congres om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen tennis land. Dit jaar tijdens de AFAS Tennisclassics in Apeldoorn. Check de site voor meer info.

KNLTB Lerarenbijeenkomst 18-12-2015
Ook dit is verplichte kost als tennisleraar. Leraren met een geldige licentie hebben gratis toegang en je verdient PO punten voor het verlengen van jouw licentie. Deze bijeenkomst is tijdens het NK Tennis in Rotterdam. Wij zullen als tennisorganisatie MATCH een aparte ruimte krijgen om onze eigen trainers te ontvangen en wat recente zaken binnen de tennisschool te bespreken. 

 
 
 
 
   https://spheres.crowfile.com/matchtennis/content/image/Tim 3-10.jpg" width="200" height="554" border="0" alt="" />  
MATCH Tennis Academy

Voor het grootste deel geef ik mijn Academy uren op Dekker Warmond en bij Arnolduspark in Hoofddorp. Beiden zijn grote accomodaties waar een hoop verschillende trainers en tennisscholen actief zijn. Wat mij opvalt, is dat er maar vrij weinig trainers zijn die de training beginnen met een warming-up. In mijn ogen een vreemde, maar vooral ook slechte zaak. Wij zijn toch met het beoefenen van een sport bezig? Wat zijn nou precies de redenen om een training met een warming-up te beginnen?

• Zweten/warm worden, stimulering bloedsomloop
• Je raakt lichamelijk, maar ook geestelijk voorbereid
• Ter voorkoming van blessures
• Ontwikkelen van fysieke vaardigheden
• Het aanwennen om actief te zijn 

https://www.youtube.com/watch?v=BDOVDf_guO8

Ik denk dat het goed is dat je een (korte) standaard warming-up bedenkt die je wekelijks terug laat komen en die je kunt aanvullen met vormpjes die jij op dat moment belangrijk vindt voor die betreffende speler/groep (tennisspecifiek). Hierdoor weten jouw leerlingen precies wat er van ze verwacht wordt en kunnen ze de warming-up ook uitvoeren als jij er niet bent. Ik heb een aantal filmpjes opgezocht waardoor je een idee krijgt wat ik bedoel met een standaard warming-up. Uiteraard hoef je deze niet naadloos over te nemen, maar je kunt er misschien wel een aantal oefeningen uitpikken die jij leuk en belangrijk vindt.

https://www.youtube.com/watch?v=i-0uH3LIJZw

https://www.youtube.com/watch?v=UYbx-2qdGrU

https://www.youtube.com/watch?v=6bKJGQdIDjE

Heel veel succes ermee!

 
 
 
     
'De Bal'
Elles de Jong

Lang, heel lang geleden, toen Nederland nog in Den Lage Landen heette, de Hunnen nog in hun bedden sliepen en de Noormannen de maffia waren, spoelde er een zandkorreltje aan op het strand van Scheveningen. Pas later, veel later vormden enkele van deze korreltjes een hoopje. Dat hoopje werd een hoop en deze hoop werd ik, Elles. Iets later daarna, in 1992, kwam ik vol trots van de Haagse Hoge School Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HALO) en was ik docent L.O. Naast het ‘standaard’ studiepakket volgde ik diverse ‘keuzeplichtvakken’, zoals dat toentertijd zo mooie heette. De naam zegt het al, uit deze lijst van keuzevakken was men verplicht er een aantal te kiezen. In deze vakken ben ik ook gediplomeerd. De ‘keuzeplichtvakken’ voor mij zijn:
KNSB Schaatsmeester (nog een tijdje lesgegeven bij de Uithof in Den Haag), Ski-instructeur, Sportmassage, Squash-Verenigings-Leider (SVL), Tennislicentie A. 

Vlak voordat ik afstudeerde, in ’92, ben ik gevraagd door Carel de Bruijn om zijn trainersteam van zijn tennisschool te versterken. Uiteraard zei ik ja, maar met veel pijn in mijn hart. Nu moest ik mijn DoZa (Donderdagavond/ zaterdag) baantje bij Perry Sport in Leiden opzeggen. Hier heb ik met heel veel plezier tijdens mijn studietijd gewerkt. TS Carel de Bruijn is inmiddels opgegaan in MATCH Tennis Organisatie.

Naast het geven van tennislessen bij Dekker Warmond sta ik ook sinds 1992 voor de klas van het voortgezet onderwijs. Behalve L.O. lessen geven op school vervul ik meerdere taken. Je mocht je eens gaan vervelen in het onderwijs.
Inmiddels ben ik ook in het bezit van mijn B-licentie.
In het weekend run ik samen met mijn broer zijn duikschool. Hij instructeur en ik, zoals het hoort, assistent-instructeur.
In mijn spaarzame vrije tijd mag ik graag met mijn twee nichtjes en neefje dollen, reizen, (water)sporten en net als Erwin motorrijden.

Mocht je me op een trainersbijeenkomst missen, weet je nu dat ik waarschijnlijk onderwaterhockey aan het spelen ben bij de duikschool Hanuman Diving. 

Ik kop 'De Bal' door naar Vincent de Rooy.

 
 
 Onze Partners:

 TENNISREIZEN - KAMPEN - WEEKENDEN

 
ONLINE TENNIS SHOP


Copyright © *2015* All rights reserved.